Ajuntament d'Almedijar

El Subdelegat del Govern inaugura a Almedíjar la XI Fira de recuperació d’Oficis
Com ocorria antany. Amb, sol, fred i pluja els habitants d’Almedíjar practiquen un any més les velles artesanies realitzades durant segles, com una forma de subsistència per a tots els pobles xicotets que es troben en els contraforts de la Serra d’Espadà.

Per això, ahir el Subdelegat del Govern, Antonio Lorenzo junt amb la corporació municipal i, acompanyats de les reines de les festes, del Diputat Provincial de Turisme, Manuel Martín, el President de la Mancomunitat de l’Alt Palancia, Emilio Ginés i el President del Parc Natural de la Serra Espadà, José Antonio Cases, van donar per inaugurada la XI Fira de recuperació d’Oficis.
Es tracta d’un esdeveniment que porta celebrant-se des de fa onze anys i oferix l’oportunitat de conéixer els oficis que en una època van ser la base de l’economia de totes les poblacions. En ella es mostren l’elaboració artesanal de molts productes que actualment s’han perdut o no es recorden. “És una forma més de donar a conéixer els pobles de l’interior i, alhora que dinamitzem el turisme que a pesar de no comptar amb molt patrimoni històric sí que tenim uns espais naturals a explotar per la seua gran riquesa paisatgística”, va sentenciar l’alcalde d’Almedíjar, José Esteban Vilanova.
I, perquè no es perda també esta fira, fa dos anys es va constituir l’Associació “Eres”, d’Almedíjar, amb l’objectiu de no centrar-se tan sols en la celebració de la Fira, sinó desenrotllar altres activitats relacionades amb la recuperació de tradicions al llarg de l’any.
La fira està conformada per tota una sèrie de tallers en què es mostra en vivo com es realitzaven alguns oficis en èpoques anteriors, com ara el forner, artesà de l’espart i del vimen i la canya, apicultor, agricultor o fuster, encara que en esta edició s’ha sumat l’estand de fabricació de veles i l’elaboració de fideus. “Antany les dones tenien estes maquines i feien els fideus, un altre mitjà de suport d’estos pobles xicotets i, hi ha una maquina antiga de la qual han tret esta replica que es mostra en la Fira”, va apuntar l’alcalde d’Almedíjar, José Esteban Vilanova.
A més, en els tallers també es podran contemplar diverses exposicions d’utensilis que utilitzava la gent per a l’exercici d’estes activitats. Algunes d’estes mostres també es podran trobar en el taller d’agricultura, en el de caça i en el de forn artesà.

Imatges: 
foto-inauguracio-oficis.jpg
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal